Rosia Montana :Tradarea tarii si a neamului sau Basescu danseaza pe hava nagila cantata de Soros

Cedarea avutiilor tarii unor interese straine

Neluand in calcul dezastrul ecologic ce va aduce pagube infinit mai mari decat valoarea aurului extras din exploatarea Rosia Montana, ne punem intrebarea fireasca: de ce statul roman, prin expertii pe care-i are si printr-o investitie de ordin strategic, nu exploateaza singur aceste zacaminte, intrand in posesia de 100% a aurului provenit din pamantul Romaniei? De ce sa apelam la interese straine, ce nu vor avea nici mila de sistemul ecologic si nici buna-credinta in ceea ce priveste procentul, de doar 4%, ce-i revine statului roman din aurul extras. Este clar vorba de exploatarea fara scupule a ultimelor bogatii ale acestei tari, prin contributia tradatoarea a presedintelui Basescu, a PDL-ului si a unora care se cred ziaristi.
Se stie ca mare parte din rezerva de aur a Romaniei este trimisa in Anglia, la “siguranta”, asa ca mai ramasese de furat doar aurul din pamantul romanesc, asta ca sa fim lipsiti de orice valoare nationala. Este clar ca facem parte dintr-un plan la nivel mondial, in care elitele isi asigura posesia totala asupra aurului si zacamintelor petroliere. Pentru ca cine va detine aceste bogatii va da si legile dupa care se va conduce lumea in viitor. Pe alt plan stim ca se lucreaza si la pierderea suveranitatii statelor, la care Basescu a declarat ca va renunta in totalitate.

Dar sa nu uitam ca exploatarea de la Rosia Montana va polua intreaga tara cu cianuri, iar pierderile vor fi in primul rand de vieti omenesti.

Minciunile lui Traian Basescu

Traian Basescu a dezinformat in mod grav opinia publica interna si externa. Deliberat. Atunci cand s-a referit la alte exploatari de aur decat Rosia Montana si care ar apartine statului roman. Si ar putea aduce mari cantitati din cel mai pretios metal in tezaurul Bancii Nationale. El s-a referit la societatea Deva Gold SA. Aceasta este detinuta, in proportie de 80 la suta, de societatea Deva Gold Ltd din Barbados. Deci Basescu stia bine ca societatea nu apartine statului decat in proportie de 20 la suta. Si cu atat mai putin romanilor. Afacerea de la Deva este pusculita de bani a unora. In niciun caz a statului roman. La o zi dupa discursul Presedintelui Traian Basescu, care s-a pronuntat ferm in favoarea exploatarii de la Rosia Montana de catre firma canadiana Gold Corporation, moment in care a anuntat ca statul roman va mai exploata doua zacaminte, a venit si o confirmare oficiala in acest sens. Ea ii apartine secretarului de stat Alexandru Patruti, presedintele Agentiei de Resurse Minerale. Acesta a vorbit despre zacamantul de la Certej, spunand ca are peste 50 de tone de aur. Nimeni nu stie cu exactitate de ce Presedintele Traian Basescu a sustinut, si pe ascuns dar ulterior si pe fata, proiectul Rosia Montana, atat de mult contestat in tara si in strainatate. Singura certitudine pe care o avem este ca Basescu nu face nimic dezinteresat. Si probabil ca exista un interes substantial si in ceea ce priveste viitoarea exploatare de la Certej.

Ramificatiile PDL in Barbados

Voi prezenta, in cele ce urmeaza, o serie de informatii care nu pot fi contestate de nimeni si care demonstreaza existenta, dincolo de enuntul prezidential de acum cateva zile, a unor legaturi intre aur si PD-L. Care nu este deloc exclus sa se intinda pana in insula Barbados.
Se stie, fara nici cel mai mic dubiu, ca Gold Corporation, care intentioneaza, cu sprijinul Presedintelui Traian Basescu, sa treaca la exploatarea zacamintelor de la Rosia Montana, este o societate in proportie de 80 la suta canadiana, listata pe Bursa de la Toronto.
Listarea pe Bursa presupune ca o serie de detalii, in mod obligatoriu, trebuie facute publice. Asa am putut afla ca, din tot ceea ce urmeaza sa se exploateze acolo, doar opt tone de aur vor reveni Romaniei. Ei bine, si Deva Gold SA este construita printr-o schema asemanatoare. La fel, numai 20 la suta din societate este detinuta de Agentia de Resurse Minerale. Restul, nu. Si Deva Gold este listata tot pe Bursa din Toronto. Statul roman se va alege tot cu un procent de numai 4 la suta din aurul care urmeaza sa fie extras. De pe acum, insa, afacerea este extraordinar de profitabila pentru proprietarii majoritari. De ce? Pentru ca, pe Bursa de la Toronto, desi nu a fost extras nici macar un gram de aur de la Certej, valoarea actiunilor a crescut, in ultimele doua luni, de cinci ori. Iar ca urmare a enuntului Presedintelui Traian Basescu, efectul va fi o crestere si mai mare. Cine sunt proprietarii celor 80 la suta din Deva Gold SA? Asa cum consemnam de la bun inceput, este vorba de societatea Deva Gold Ltd din Barbados. La randul ei, aceasta societate din Barbados este detinuta in proportie de 80 la suta de European Goldfield Ltd si, in proportie de 20 la suta, de niste anonimi. Probabil romanii din Barbados? European Goldfield Ltd apartine grupului Aktor SA din Atena, al carui proprietar, presedinte si director executiv este omul de afaceri grec Dimitrios Koutras.
Mergem mai departe, pentru a vedea care este adevarata semnificatie a acestei increngaturi actionariale si ce legatura exista intre societatea greceasca si PD-L. Grupul grecesc Aktor SA are mai multe societati, intre care Ellaktor SA, condusa tot de proprietar. Adica tot de Dimitrios Koutras. Acest grup, pe vremea mandatului de ministru al Transporturilor al lui Radu Berceanu, a incheiat un contract pentru constructia tronsonului de autostrada Ploiesti-Brasov. Lucrarile nu au mai fost insa realizate pentru ca, in conformitate cu sursele noastre de la Atena, partea romana, respectiv Radu Berceanu, a cerut un “comision” exorbitant. Noi i-am spune spaga. Ulterior, Anca Boagiu a anulat acest contract. Ca sa se ajunga, insa, la semnarea unui contract atat de important, este clar ca au existat relatii stranse intre grupul Aktor de la Atena – care si el este listat pe Bursa de la Atena – si varfuri PD-L. Daca nu cumva chiar pana la varful varfului, adica Presedintele Traian Basescu, de vreme ce acesta nu numai ca sprijina proiectul Rosia Montana, dar promoveaza si proiectul in oglinda Deva Gold SA. Partea stranie este ca, in timp ce actiunile
grupului Deva Gold listate pe Bursa de la Toronto si care vizeaza exploatarea de la Certej, de unde nu a fost extras inca nici macar un gram de aur, au crescut de cinci ori in ultimele doua luni, actiunile firmei mama, adica ale grupului Aktor de la Atena, s-au prabusit dramatic. Conform datelor publice, capitalizarea societatii Ellaktor a scazut de la 700 milioane euro la 170 milioane euro. Adica tot de cinci ori si tot in doua luni.

Statul roman va pierde 96% din aurul exploatat de canadieni si greci

Se estimeaza, intr-adevar, de catre specialistii Institutului Geologic Roman, ca in diferite campuri aurifere din aceasta tara se afla 1.500 de tone din acest metal extrem de pretios. La preturile de astazi, aceasta ar insemna circa 86 miliarde dolari. Daca maine pretul aurului creste, va fi mai mult. Daca maine scade, va fi mai putin. Dar aceasta colosala suma de bani este, totusi, o minciuna. De ce? In primul rand, pentru ca aurul nu poate fi extras pocnind din degete. Operatiunea are costuri foarte mari. Deci o parte din cei 86 de miliarde ipotetici se intorc in pamant. In al doilea rand, trebuie spus ca exista doua modalitati de a se ajunge la exploatare. Una este concesiunea, in schimbul unei redevente, ceea ce s-a intamplat in afacerea Rosia Montana si in cea de la Certej, in baza unor contracte pe care Presedintele nu le denunta ci, dimpotriva, le sustine. In ambele situatii, statul roman ar urma sa primeasca, daca nu va fi inselat si la acest capitol, doar cate 4 la suta din ceea ce canadienii si respectiv grecii vor extrage. Daca si cand vor extrage.
Daca se va intampla, atunci beneficiul statului roman va fi de doar 8 tone de aur de la Rosia Montana si de doar 2 tone in cazul zacamantului de la Certej. In schimbul schingiuirii, pe o mare suprafata, a Muntilor Apuseni. Si asta admitand ca cianurile nu vor fi periculoase si nici nu vor fi distruse major siturile arheologice si localitatile vechi de sute de ani.

Jocul la Bursa si comisionul lui Basescu

Dincolo de controversatele teme vizand impactul ecologic, social si arheologic ale proiectului Rosia Montana, daca ne asezam, vorba Presedintelui, cu picioarele intr-un lighean cu apa rece, vom descoperi cateva adevaruri simple. Ele demonstreaza ca, in afacerea devenita scandal, numita Rosia Montana, exista interese infinit mai mari decat exploatarea propriu-zisa a unui important zacamant de aur de care dispune Romania.
Actionarii principali ai societatii Gold Corporation fac profitabile speculatii pe Bursa si castiga sume exorbitante atat de pe urma zvonurilor legate de declansarea, intr-o buna zi, a operatiilor de exploatare a zacamantului de aur – cand cotatiile cresc –, cat si atunci cand are loc o contraofensiva iar cotatiile scad. De aceea, unii dintre acesti actionari joaca la ambele capete. Finanteaza cu sume uriase presa, pentru a le sustine demersurile, PD-L si, in mod individual, unii oameni politici, dintre care nu a lipsit niciodata, in ultimii ani, Presedintele Traian Basescu dar finanteaza, atentie, si o serie intreaga de asa-numite organizatii ecologiste. Care au misiunea de a contracara derularea proiectului. Acesta este un joc de interese – dupa opinia mea, nelegitim – care are drept finalitate realizarea unor castiguri frumoase la Bursa din Toront

Sursa

http://apologeticum.wordpress.com/2011/08/29/rosia-montana-afacerea-prin-care-basescu-si-pdl-vor-scoate-din-tara-si-putinul-aur-care-a-mai-ramas/


Advertisement
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

21 Responses to Rosia Montana :Tradarea tarii si a neamului sau Basescu danseaza pe hava nagila cantata de Soros

 1. Adi says:

  Credeam k l-ai scris tu 🙂
  E bine sa pui in lumina aceste misculatii financiare… dar legatura cu `impactul ecologic` e falicioasa!

 2. Adrian.I says:

  Nu, nu ai inteles, nu e vorba de asta, impactul ecologic este mare, chestia e ca organizatiile ecologiste sunt tot sub controlul lui Soros, jocul lor este fals.

 3. Adi says:

  In masura in care m-am informat din cele 2 documentare… impactul ecologic nu mi se pare deloc mare.
  O sa faca un crater de 2 km diametru… mare rahat!
  De fapt, exploatarea ar urma sa repare si poluarea care se produce inclusiv in prezent din cauza inchiderii minei vechi.

 4. Adrian.I says:

  Da dar o sa foloseasca cianura…..

 5. Adi says:

  `Cianura` se produce la combinatul petrochimic… si nu deranjeaza pe nimeni acest lucru!

 6. Adrian.I says:

  Si energia nucleara se produce la o centrala nucleara……si nu deranjeaza pe nimeni 🙂

 7. Adi says:

  Nu inteleg legatura 🙂
  Te deranjeaza cianura daca se sparge baraju… precum te deranjeaza contaminarea radioactiva daca explodeaza reactorul.

 8. Adrian.I says:

  Sau mai ma deranjeaza daca se fac experimente nucleare…mai ales langa zonele locuite.

 9. Adi says:

  Cu arme nucleare adica?

 10. Adrian.I says:

  Da.
  Cianura are un efect destul de mare asupra mediului, sa nu iti imaginezi ca va fi afectat doar un diametru de 2 km.

 11. Adi says:

  Ce efect are?

 12. Adrian.I says:

  Pai afecteaza panza freatica dar si polueza foarte tare aerul, problema este ca locul respectiv nu e izolat, de aceea e periculoasa.
  Intra pe situl asta pentru mai multe detalii

  http://www.faracianura.ro/?x=2302&cmd%5B94%5D=c-1-f728c12b994bd703c08d6ab6840cf36f&cmd%5B98%5D=x-98-2302

 13. Adi says:

  Adrian, panza freatica e deja poluata si nepotabila!!
  In plus, linkul nu are nicio legatura cu poluarea aerului… ce ai zis tu 🙂
  Toate scenariile alea fataliste de acolo se intampla doar in cazuri de accidente. Esti si tu dintre ciudati din-aia sa interzica atomocentralele??

 14. Adrian.I says:

  @Adi
  Pai vrei sa fie si mai rea ? 🙂
  Ca si hinduisto-budist ma asteptam sa ai un spirit ecologist..
  Ma, situatia e mai complexa, e si un sit arheologic important.
  Nu am nimic impotriva exploatarii, daca se gasesc alte modalitati si bineinteles daca se renunta la privatizare si se ocupa statul.

 15. Adi Maharaj says:

  Pai nu mi se pare ca se aplica… in fond, este vb de sapat o groapa mare… in afara de taiat copaci, nu vad ce problema ecologica se pune…
  Crede-ma ca situl arheologic era cel mai important!!! Nu mai puteam sa ma urinez din cauza lui…
  In primul rand, ca le-au cedat alora drepturile de exploatare… deci se mai poate ocupa statul peste 17 ani!

 16. Adrian.I says:

  As prefera sa se distruga toata zona aia, sa se aleaga praful de toate resursele de acolo numai sa nu ia nimic Soros si Basescu (comisionul de rigoare)

 17. Adrian.I says:

  In alta ordine de idei, privatizarea este cel mai mare rau econimic pentru intreaga omenire.
  Eu sunt pentru etatizare…. fortata.

 18. Adi Maharaj says:

  Desigur, primul gand nu e tocmai nobil 🙂
  Evident ca proprietatea privata e cel mai mare pacat… desigur, implementarea etatista e utopica acum… omenirea trebuie mai intai eradicata 🙂

 19. marin says:

  @ Adi maharaj
  Cianura se evaporeaza si cade ulterior sub forma de ploaie pe o raza foarte mare in jurul lacului respectiv , poluand tarenurile agricole , gospodariile oamenilor , sursele de apa potabila si arzand culturile . Rade totul pe cel putin 100 km imprejur .
  Cam asta e impactul ecologic – nu credeti povestile celor de la GC .

 20. marin says:

  Au aparut de curand tot felul de spoturi publicitare cu oameni din rosia montana platiti de GC sa planga la TV ca nu au ce munci acolo .
  Realitatea e ca nu au de munca pentru ca autoritatile locale (probabil unse cu “comisioane”grase de GC au declarat zona monoindustriala , singura industrie acceptata fiind – ghici ! – mineritul …
  Lasant toate acestea , clipurile nu ma conving in nici un fel ca GC va angaja in procesul de minerit pe batranul pensionar de 80 de ani sau pe femeia care tricoteaza ciorapi , ci mai degraba isi vor aduce proprii oameni .
  Si oricum Rosia Montana va fi stearsa de pe harta , de ce se plang atunci oamenii de acolo ???
  Nu realizeaza ca va trebui sa fie mutati altundeva ?
  Marketing mincinos numai bun de spalat pe creier o populatie neinformata !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s