About


Litera ucide, Duhul dă viaţă (II Cor 3, 6)

Intentia mea este sa nu arat nimic, decat insasi faptul ca nu poate fi aratat nimic prin cuvinte.

22 Responses to About

 1. TLC says:

  Prietene, sa arunci o privire pe acest blog:
  http://tronul.wordpress.com/2010/05/14/din-ilogica-testamentului-grecesc-aka-noul-testament/

  Administratorii ar fi:
  Administrator: T. Nathaniel Rebbi.
  Administrator: Elie Schmuck.

  Interesant, nu?

 2. Adrian.I says:

  Da, interesant, oricum sunt amatori in cunoasterea crestinismului, se vede ca nu prea cunosc bine interpetarea crestina, in special a bibliei , au incercat sa faca ei o interpretare in paralel, insa este cam subreda, nu prea tine….
  Era si amicul brahmanisto iohovist acolo 🙂
  Am fi preferat ca domnii respectivi sa ne faca o interpretare la talmud, in special la versiunile mai noi, ar fi fost mult mai palpitant 🙂

 3. Adrian.I says:

  Ciudat este ca observ o legatura a blogului respectiv cu situri sau bloguri ateiste, chiar si o “mica” ..campanie ASUR era promovata acolo.
  La prima vedere nimeni nu s-ar gandi ce legatura ar putea fi intr-o religie (cea mozaica) si intre ateism……baba si mitraliera….. dar daca ne gandim bine si ne amintim cine erau cei vehiculati ca stau in spatele ateismului.. cine le finanteaza campaniile si ii promoveaza….. lucrurile se leaga…..

 4. Adrian.I says:

  @TLC
  Citeste comentariul asta
  http://tronul.wordpress.com/autori/
  Octav
  28/04/2009 at 11:50 am
  Buna ziua,
  Asociatia Umanista Romana va multumeste ca ati sprijinit campaniile ei pentru apararea statului secular si a libertatii de gandire, constiinta si religie.
  In cca 9 luni de la infiintare, asociatia a initiat si organizat numeroase actiuni, proteste si dezbateri legate de abuzurile autoritatilor cu privire la:
  – finantarea excesiva de catre stat a cultelor religioase,
  – indoctrinarea religioasa si predarea creationismului in scoli,
  – necesitatea reintroducerii evolutionismului in programa de biologie si celebrarea Anului Darwin in Romania, lansand si site-ul http://www.evolutionism.ro (pe care se desfasoara un concurs pentru elevi si studenti cu premii consistente),
  – ilegalitatile legate de Catedrala Mantuirii Neamului,
  – populismul de factura religioasa al politicienilor romani
  – nerespectarea unor standarde minimale absolut necesare pentru desfasurarea unor alegeri democratice, libere si corecte in Romania,
  – apararea libertatii de gandire, constiinta si religie si a principiilor statului secular

  Despre toate acestea, mai multe informatii gasiti aici: http://www.secularhumanism.ro
  Fiind o asociatie bazata pe voluntariat, apolitica si non-profit, avem in continuare nevoie de sprijinul dumneavoastra!

  Ne puteti ajuta prin:
  – directionarea a 2% din impozitul pe venit catre asociatia noastra – detalii aici: http://www.secularhumanism.ro/index.php/lang-ro/sustine
  – prin donatii
  – prin sprijinirea actiunilor asociatiei ca voluntar
  – prin inscrierea in asociatie ca membru – detalii aici: http://www.secularhumanism.ro/index.php/lang-ro/devenii-membru
  – prin promovarea evenimentelor si campaniilor Asociatiei Umaniste Romane.

  Sprijinul astfel obtinut ne va ajuta sa ne amplificam eforturile pentru apararea libertatii de gandire constiinta si religie si pentru separarea statului de biserica.
  Actiunea de directionare a 2% din impozitul pe venit catre AUR nu va costa nimic si nu va pune in pericol datele personale, acestea ramanand confidentiale.

  Datele necesare pentru formularul prin care puteti directiona cei 2% sau pentru a sprijini prin donatii asociatia sunt:

  Nume: Asociaţia Umanistă Română
  Cod de identificare fiscala: 25175415
  Cont bancar IBAN: RO 84 RZBR 0000 0600 1148 7076
  Data limita pentru depunerea declaratiilor de venit la administratiile financiare este 15 mai a.c.
  Daca doriti, puteti trimite acest mesaj cunoscutilor si prietenilor dumneavoastra.

  Pentru a fi informati cu privire la viitoarele noastre actiuni va puteti inscrie adresa pe site-ul http://www.secularhumanism.ro la sectiunea “Articole noi prin e-mail”

  Cu multumiri anticipate,

  Octav Popescu
  Vice-presedinte
  Asociatia Umanista Romana
  http://www.secularhumanism.ro
  asociatiaumanista@gmail.com

 5. TLC says:

  “Am fi preferat ca domnii respectivi sa ne faca o interpretare la talmud, in special la versiunile mai noi, ar fi fost mult mai palpitant”

  De acord cu tine. Era mai interesant sa citim ce zic aia despre Hristos si NT prin filtrul Halacha aplicat cartii cu povesti scrisa de cornilescu.
  Cred ca pentru ei, ateismul e ok atata vreme cat lezeaza Crestinismul. Astia sa cracaneaza de ras la sinagoga atunci cand se discuta despre sponsorizarile acordate ateilor. Cred ca se tavalesc de ras atunci cand vine vorba de goy gen iehovisti sau adventisti.
  Da, am citit ce zic mormolocii de la ASUR, e clar ca nu le strica niscai shekeli in cont.

 6. TLC says:

  Cu siguranta e interesant citatul tau despre “aryeni”. Cumva, ca o completare, te rog sa citesti ce am scris lui Mihai D. Discutia a pornit de la un link pentru tine in care faceam trimitere la un interviu cu parintelui Staniloae:

  http://mihailandrei.wordpress.com/2011/07/01/penticostalii-au-facut-front-comun-si-mi-a-suspendat-contul-de-pe-youtube/comment-page-14/#comment-8097

  Situatia e mult mai complicata, mai sunt si alte chestii, dar nu le-am amintit.

  Vezi asta pana la minutul 1:15, ca dupa aia nu mai e interesant:

 7. Adrian.I says:

  Da, am citit, am vazut comentariul tau trimis lui Adi, cel cu ascunderea istoriei, si mi-am adus aminte de un lucru, de scoaterea Bisercii ortodoxe si tradiei acesteia din Istorie.De ex la sondajele facute de institutii importante, in “top religous philosophers” nu apar Sfantul Maxim sau Sf Grigorie Teologul,iar in multe nici macar Sf Ioan Gura de Aur, am vazut in unul pe primul loc Toma d’aquino :), in altul era Ellen White prin fata iar sfintii ortodocsi nici nu erau bagati :), nu l-au pus nici pe Sfantul Augustin in multe, desi pentru apus e un titan.Am mai vazut alte prostii cu the Rome Church sau cu filioque in the councils of Niceea-Constantinopol 🙂 si astea nu erau catolice ci protestante si neoprotestante.
  Se pare ca se duce un razboi intens impotriva noastra

 8. Adi says:

  There is a beautiful symbology provided to us for meditation on the whole universe as the sacrifice itself – a subject that is adumbrated in the Puruṣha-Sūkta of the Veda and certain other hymns of the Veda where God’s creation is regarded as a sacrifice on His part, a Self-alienation of God Himself, as it were, by which He has become ‘the other’.

  The creative process is further elaborated in the Sections which come after the description of the contemplative Aśvamedha Sacrifice – how, originally, it appeared as if there was nothing, there was just non-being. This is a famous concept in philosophical parlance, that originally it was a non-being ‘as it were’. The words ‘as it were’ are very important. It is not that something comes out of nothing. Nothing can come from nothing. It is not nothingness that ‘was’, it is rather an imperceptibility of things. Originally, it was nothing in the sense of an imperceptibility of all things, because space, time and objectivity of things were all comprehended in the bosom of what are called the ‘original waters’, the ‘cosmic waters’, a symbology which is familiar to all religious and mystical doctrines.

 9. Adi says:

  There was, therefore, nothing visible, because nobody was there to see things. The seer and the seen were clubbed together into a single mass of content, which could not be described in any other way except that it was non-being. It was imperceptible not because it was really so, but because it was not an object of the perception of anyone. Neither was it an object of the perception of anyone, nor was there any chance of its being perceived by anyone, on account of the absence of subjects, and therefore absence of objects. This supreme imperceptibility was the Supreme Being Himself, who revealed Himself as this creation, gradually, in grosser and grosser forms, in various degrees of manifestation, known to us these days, in philosophy, as Īshvara, Hiraṇyagarbha, Virāt, and the diversity of experiences.

 10. Adi says:

  Aoleu, m-a prins TLC ca sunt evreu… in ciuda numeroaselor desguisuri :))

 11. Adrian.I says:

  Ce surpinzator, ce seamana cu ce am zis eu ca:… imaterialitatea inseamna defapt complexitate si aceasta complexitate nu poate fi vazuta(deloc ….sau in adevarata ei esenta.. .desi se poate arata in forme perceptibile noua) pentru ca are o forma atat de complexa incat este neaccesibila noua in totalitate…(in funcite de starea noastra)

 12. Adi says:

  Complexitatea cui??

 13. Adrian.I says:

  Ca structura…complexitatea imaterialului, sau a Celui ce depaseste chiar si imaterialul.
  De ex in viziunea patristica chiar si pe plan eteric exista diferente , unii ingeri pot fi atat de complecsi incat forma lor devine innaccesibila altor ingeri.

 14. Adrian.I says:

  erata: inaccesibila

 15. TLC says:

  LA MULTI ANI! Toate cele bune in noul an!

 16. Adrian.I says:

  La multi ani si tie! Sa ai multe impliniri!

 17. Adrian.I says:

  @TLC
  Subscriu, dar subiectul discutiei era unul diferit. De acord cand vine vorba sa alegi doar dintre ei, insa sunt rare ocaziile cand poti sa mergi la vot pentru a ejecta un mafiot.

 18. TLC says:

  Din cauza subiectului diferit am mentionat ca poti intelege cate ceva. Exista posibilitatea ca macar partial, situatia de fond sa fie cea evocata.

 19. Adi says:

  Sal
  Trebuie musai sa iti scriu
  Pls contact !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s